2016-05-18

VEM ÄR JAG?

IMG_2112

Sofie Svensson heter jag som driver VKV Coaching.

En tjej som brinner för idrott och speciellt för längdskidor och rullskidor.
Jag är en före detta tävlingsåkare på hög nivå inom längdskidåkare och rullskidor. Jag lyckades väldigt bra i ungdomsåldern och var bland de 6 bästa i Sverige som 14-åring. Började på Sanda Skidgymnasium i Huskvarna 2009 och samtidigt tränade och tävlade väldigt mycket. Fick tyvärr 2014 lägga satsningen på hyllan pga. skador och sjukdomar. Har under åren tagit med mig många minnen och framgångar på längdskidor och framförallt rullskidor där jag fått med mig 1 SM-guld, 2 SM-silver, 2 SM-brons.

Har under åren utbildat mig inom idrotten. Har gått Barnledarutbildning steg 1 inom längdskidor och är utbildad Entreprenör inom Idrott och Hälsa. Under tidig sommar 2016 blev jag klar med en utbildning och är nu Certifierad Skidcoach. Hösten 2017 var det dags att utveckla mig inom tränarrollen och får med mig mer kunskap. Jag började då studerar på Bosön där jag läser på Idrottens Tränarlinjer. Utbildningen är under 1,5 år så ska vara klar till julen 2018.

VKV-Coaching är ett företag som är inriktat på coaching, att hjälpa till att utveckla den enskilda idrottaren men även föreningar och företag inom konditionsidrott och framförallt längdskidor. VKV står för mitt motto ”jag vill, jag kan, jag vågar”. Det är ett motto som betyder mycket för mig och driver mig till ett positivt tänkande.